top of page
eu 12.jpg
AM AJUNS BASIST "BY MISTAKE"
LOVE OF MY LIFE

Eram în clasa a VII a când am descoperit chitara bass şi trebuie să recunosc că nu a fost chiar dragoste la prima vedere. Mie îmi plăceau tobele si cântam intr-o trupă  ca toboșar. La un moment dat am rămăs fără basist și cum nu prea găseai amatori de 4 corzi, colegii m-au rugat pe mine să țin basul până apare cineva. N-am vrut nici în ruptul capului să renunț la tobe, dar pe măsură ce timpul trecea și cum nu se zarea nici un basist la orizont, am acceptat ”jobul” convins fiind și de argumentul final al unui coleg ”frate, la tobe nu te vede nimeni, stai in spate, ascuns, înconjurat de toate cinelele alea. Ca basist, stai in față, lângă chitariști,  în fața publicului, te vede toată lumea, te vad fetele...!” Și uite așa am devenit basis

Timpul a dovedit ca decizia mea a fost una bună, pentru că  pe măsură ce am studiat şi descoperit tainele acestui super instrument, mi-am dat seama că prima mea iubire (bateria) şi marea mea iubire -  bassul  merg foarte bine împreună şi se completează una pe alta.

Skill-urile de baterist m-au ajutat să simt şi să ţin ritmul corect, însă chitara bass mi-a arătat cum să dau balans şi dinamică, cum pot să pictez cu note muzicale şi cum să compun un tablou muzical interesant şi uşor de ţinut minte.

Privind în urmă, la anii tinereţii mele muzicale pot spune că mă bucur că mi-au plăcut tobele pentru că mi-au dat un boost de încredere uriaş în momentul în care am hotărât să trec la bass. Pot spune acum, după ani şi ani de muzică că tobele m-au ajutat să aud, să înţeleg şi să simt ritmul, lucrul benefic în formarea mea basist şi muzician.

 

Au urmat ani de muzică în care am cântat peste tot pe unde am putut. Am în spate 30 de ani de muzică de toate tipurile şi toate genurile, mai puţin manele şi lăutărească.

 

Am început la bass cu 4 corzi, (prima mea chitara a fost un Reghin, model Les Paul, o raritate în România acelor ani) pe urmă am trecut la bass cu 5 şi cu 6 ca să mă întorc din nou la 4 corzi.

Cred că am avut peste 10 chitare produse de firme mai mult sau mai puțin consacrate şi sunt de părere că un instrument bun te ajută enorm.

Am cântat în formaţii de coveruri, şi am avut propria trupă de compoziţie (Electric Zebra) proiect în care mi-am descoperit talentul de compozitor şi orchestrator. Practic toate piesele din repertoriul trupei au fost compuse şi orchestrate de mine.

Anii de muzică m-au învăţat că prietenul cel mai bun al basistului este bateristul. Basul şi cu toba, ritmul şi culoarea sunt scheletul oricărei compoziţii muzicale. De aceea la cursurile mele de bass, ritmul este aliatul principal. Vom învăța notele, formulele, groove-irile, gamele pe ritmuri de tobe adevărate. Basistul trebuie să-şi dezvolte urechea şi ritmul ca să poată auzi şi simţii beat-ul

​Sunt un basist pasionat şi sunt sigur că pot transmite această pasiune a mea şi celorlalţi. Am o metodă interesantă de predare şi cursurile cu mine pot semăna cu viitoarele repetiţii ale trupei tale.

"AM SĂ TE ÎNVĂȚ SĂ AUZI,

SĂ SIMȚI ȘI SĂ CÂNȚI LA BASS"

 

Împreună vom descoperi, notele, formulele, tehnicile muzicienilor tăi preferaţi.

Vei învăţa cum se compune o melodie şi care este structura unei piese. Vei învăţa cum să compui o linie de bass şi cum poţi să o cânta pe a altora.

 


Numele meu este Alexandru şi sunt basist profesionist,

compozitor şi orchestrator cu peste 30 de ani de experienţa muzicală

 şi mi-ar plăcea să fiu proful tău de bass.

CE ZICI,

VREI SĂ ÎNCERCĂM?

bottom of page