top of page
eu 12.jpg
AM AJUNS BASIST "BY MISTAKE"
LOVE OF MY LIFE

Eram în clasa a VII a când am descoperit chitara bass şi trebuie să recunosc că nu a fost chiar dragoste la prima vedere. Mie îmi plăceau tobele si cântam intr-o trupă  ca toboșar. La un moment dat am rămăs fără basist și cum nu prea găseai amatori de 4 corzi, colegii m-au rugat pe mine să țin basul până apare cineva. N-am vrut nici în ruptul capului să renunț la tobe, dar pe măsură ce timpul trecea și cum nu se zarea nici un basist la orizont, am acceptat ”jobul” convins fiind și de argumentul final al unui coleg ”frate, la tobe nu te vede nimeni, stai in spate, ascuns, înconjurat de toate cinelele alea. Ca basist, stai in față, lângă chitariști,  în fața publicului, te vede toată lumea, te vad fetele...!” Și uite așa am devenit basist

Privind în urmă, la anii tinereţii mele muzicale pot spune că mă bucur că mi-au plăcut tobele pentru că mi-au dat un boost de încredere uriaş în momentul în care am hotărât să trec la bass. Pot spune acum, după ani şi ani de muzică că tobele m-au ajutat să aud, să înţeleg şi să simt ritmul, lucrul benefic în formarea mea ca basist şi muzician.

 

Au urmat ani de muzică în care am cântat peste tot pe unde am putut. Am în spate 30 de ani de muzică de toate tipurile şi toate genurile, mai puţin manele şi lăutărească.

 

Am început la bass cu 4 corzi, (prima mea chitara a fost un Reghin, model Les Paul, o raritate în România acelor ani) pe urmă am trecut la bass cu 5 şi cu 6 ca să mă întorc din nou la 4 corzi.

Mi-au trecut multe chitare prin mana, de la gamele de varf ale brandurilor celebre pana la modele mai mult sau mai puțin consacrate  şi sunt de părere că un instrument bun te ajută enorm. 

Am cântat în formaţii de coveruri, şi am avut propria trupă de compoziţie (Electric Zebra) proiect în care mi-am descoperit talentul de compozitor şi orchestrator. Practic toate piesele din repertoriul trupei au fost compuse şi orchestrate de mine.

Anii de muzică m-au învăţat că prietenul cel mai bun al basistului este bateristul. Basul şi cu toba, ritmul şi culoarea sunt scheletul oricărei compoziţii muzicale. De aceea la cursurile mele de bass, ritmul este aliatul principal. Vom învăța notele, formulele, groove-irile, gamele pe ritmuri de tobe adevărate. Basistul trebuie să-şi dezvolte urechea şi ritmul ca să poată auzi şi simţii beat-ul

​Sunt un basist pasionat şi sunt sigur că pot transmite această pasiune a mea şi celorlalţi. Am o metodă interesantă de predare şi cursurile cu mine pot semăna cu viitoarele repetiţii ale trupei tale.

Numele meu este Alexandru,

sunt basist profesionist, compozitor şi orchestrator

cu peste 30 de ani de experienţa muzicală

 şi mi-ar plăcea să fiu proful tău de bass.

bottom of page