top of page
Search

Victoria De Angelis de la Maneskin canta pe un bass cu coarne!

Updated: Jun 6, 2023



Nume - Victoria De Angelis

Data nașterii - Aprilie 28, 2000

Vârsta - 21 ani

Înălțime - 1.63

Greutate - 50 Kg

Locul nașterii - Roma

Instagram - @vicdeangelis


Tânăra Victoria a descoperit dragostea pentru muzică la vârsta de 8 ani când a primit prima chitară. Câţiva ani mai târziu, în timpul liceului, Victoria devine pasionată de chitară bass şi hotărăşte să renunțe la chitara și să se dedice acestui instrument.


Tânăra basistă declara într-un interviu că de mică a urât stereotipurile „îmi creează o stare de furie foarte mare“ spunea ea. Mai mult decât atât, Victoria a explicat că nu putea suporta distincția clară care exista între băieți și fete și deja la vârsta de șase ani refuza lucrurile tipice unui copil „Am patinat, mi-am ținut părul scurt, m-am îmbrăcat ca un băiat. Nu am purtat fuste, nu pentru că nu mi-au plăcut, ci pentru că voiam sa revendic șansa de a fi eu însumi “.


De la X Factor la Eurovision


În timpul liceului, Victoria îl cunoaște pe Thomas Raggi și împreună cu Damiano David decid să înființeze grupul Maneskin. Numele grupului în daneză înseamnă „lumina lunii”.


Trupa a participat la multe concursuri de talente şi a devenit cunoscută la „X Factor” unde a cântat piesele „I will die like a king” și „Back home”

În 2021 Maneskin participă și câștigă festivalul internaţional de la Sanremo. Acestă victorie le-a oferit artiștilor posibilitatea de a reprezenta Italia la Eurovision Contest Song de la Rotterdam, concurs pe care l-au câştigat devansând tari precum Franţa, Elveţia sau Malta, considerate favorite.

După concurs Victoria De Angelis declara: ”Pentru noi publicul este cel mai important. Juraţii îşi pot spune părerea, dar asta nu reprezintă părerea întregii populaţii. Faptul că atât de mulţi oameni ne-au votat, contează cel mai mult, asta înseamnă că acei oameni vin la concertele noastre, asculta muzica noastră şi acest lucru are mai multă valoare decât un juriu”




Care este rigul de bass al Victoriei De Angelis


Victoria cânta pe Danelectro 58 Longhorn, Fender Jazz Bass şi ocazional Fender Precision Bass. Adăugarea unui bass Danelectro în arsenalul cântăreţei este a fost dictată de sunetul particular și mai ales de greutatea și dimensiunile mai mici ale acestuia.

Amplificatorul ei principal este un Ampeg SVT-VR şi un cabinet Ampeg 8x10, scule cu greutate atât la propriu cât şi la figurat.


Rig-ul de bass al Victoriei este plin cu pedale.

Are un Effetidiclara Agata Booster, un distors ProCo Rat, un Micro Pod de la ElectroHarmonix, un chorus Small Clone de la EH şi un Effetidiclara Dana pe post de clean booster. Basul îl acordează cu un Boss tuner TU-3, o versiune îmbunătăţită a vechiului TU-2.








145 views0 comments

Recent Posts

See All

Care este rig-ul de bass al lui Sting?

Toată lumea a auzit de Sting, celebrul muzician cu nume ciudat. A dăruit lumii piese memorabile precum, Englishman in New York, Message în a Bottle, Roxanne sau Fragile precum şi Every breath you tak

bottom of page